BIT škole

Aleksandra Putnik je majstor realnog aikida, džiu-džice, boksa, studentkinja državnog Pravnog fakulteta u Novom Sadu i bivša učenica BIT srednje škole.

Aleksandrina ljubav prema borilačkim sportovima javila se 2013. godine njenim prvim treningom u klubu realnog aikida ,,Brešćanski“ Novi Sad. U ovom klubu došla je do plavog pojasa, ali je težila da svoje veštine unapredi i bude još bolja. 2016. godine  promenila je klub i uporedo počela da trenira i džiu džicu. U klubu realnog aikida i džiu džice ,,Novi Sad“, ostvarila je veće i ozbiljnije korake u ovim veštinama, te je stekla i zvanje majstora realnog aikida 2019. godine. Ovo joj je omogućilo da asistira u klubu i  i drži treninge mlađoj deci.  Njen trud i naporni treninzi su se isplatili 2021. godine, kada je ponela titulu državnog prvaka Srbije u džiu-džici, što je opravdala na Medjunarodnom kupu Srbije iste godine. U isto vreme počela je da trenira boks u klubu ,,PagonisPro“, čime je kako kaže ušla “u četvrtu godinu rada i truda koji ostavlja na strunjači.”

Pored svih sportskih aktivnosti u koje je bila uključena i napornih treninga, Aleksandra je završila BIT srednju školu sa dve diplome – Ekonomski tehničar i Pravni tehničar.

 “BIT srednju školu, videla sam kao pravu opciju jer mi je pružala mogućnost da završim dva smera, a istovremeno i da se posvetim sportu. Rad u manjim grupama mi je omogućio da budem efikasnija u učenju, a time i da se više posvetm sportu. Posle završene srednje škole upisala sam državni Pravni falultet u Novom Sadu, smer bezbednosti i unutrašnjih poslova. “

Nakon završene srednje škole počela je da se priprema za prijemni za Pravni fakultet. Tokom perioda pripreme za konkurs trenirala je u atletskom klubu ,,Vojvodina“ u Novom Sadu.

Ponosni smo što smo pomogli Aleksandri da ostvari svoj pun potencijal i sportski i akademski. Ona je primer da sport ne mora da ispašta zbog obrazovanja, a ni obrazovanje zbog sporta. Kako ona sama kaže “Ništa nije teško, ako imaš želju.” 

Upis u BIT školu je u toku. Više informacija o smerovima pročitajte na našem sajtu.

srednju školu u Novom Sadu

Priprema za prijemni ispit i izbor srednje škole su jedan od najstresnijih perioda za decu i za njihove roditelje. Ako uzmemo u obzir da od ove odluke i rezultata ispita značajno zavisi budućnost deteta, briga oko izbora prave škole se čini opravdana. Međutim, ako ostavimo po strani pisanje liste želja, čekanje rezultata prijemnog ispita i agoniju dok ne sazna u koju će školu „upasti“, jedino što treba da bude bitno je da dete upiše onu školu koja će mu pružiti kvalitetnu pripremu za život, budući posao i nastavak školovanja. Upravo to je ono na šta već 18 godina stavlja akcenat BIT srednja škola u Novom Sadu.

Dete ne sme da „upadne“ u školu za koju je imalo dovoljan broj bodova, već mora da izabere onu koja će mu omogućiti da ostvari svoj potencijal. Zbog toga u našoj srednjoj školi nema prijemnog ispita. Učenici mogu izabrati bilo koji od tri obrazovna profila:

·        Ekonomski tehničar

·        Pravni tehničar

·        Finansijski tehničar

Cilj škole je da dete stekne znanja i veštine koje će mu pomoći da se razvije u samostalnu i uspešnu odraslu osobu. Jedna od glavnih prednosti BIT  škole je individualni pristup svakom učeniku. Učenici dobijaju personalizovanu podršku i mentorstvo koje im pomaže da napreduju u skladu sa svojim sposobnostima i predznanjima, a u skladu sa potrebama savremenog tržišta rada. Škola veliku pažnju posvećuje izboru nastavnog kadra, te su nastavnici vrhunski stručnjaci u svojim oblastima i posvećeni su tome da svakom učeniku pruže najbolje moguće uslove za razvoj.

srednju školu u Novom Sadu

BIT škola je opremljena savremenom tehnologijom i nastoji da prati najnovije trendove u obrazovanju kako bi učenicima pružili najbolje moguće iskustvo u učenju. Takođe, ova škola je poznata po tome što ima visok procenat uspešnih učenika koji nakon završetka srednje škole upisuju renomirane fakultete i dobijaju posao u svojim oblastima.

Pored redovne nastave, učenici dobijaju priliku da se razvijaju i usavršavaju kroz brojne dodatne aktivnosti, poput radionica, seminara, takmičenja i internacionalnih razmena. Sve ove aktivnosti za decu su besplatne, odnosno uključene su u cenu godišnje školarine.

Ono po čemu se ova škola dodatno ističe je bezbednost učenika. Naime, škola je u strogom centru Novog Sada, strogo zabranjuje svaki vid nasilja i redovno sprovodi se testiranje na narkotike.

Omogućite svom detetu bezbedno školsko okruženje i perspektivno obrazovanje.

Milica Velček

Milica Velček, članica ženske srpske hokejaške reprezentacije i bivša učenica BIT srednje škole pokazala je da se uz trud, rad i upornost snovi zaista ostvaruju .

Godinama je uspešno usklađivala svoje sportske i školske obaveze, a zahvaljujući svom talentu i podršci porodice i škole uspela je da upiše priznati univerzitet u Americi i uzme ušečće u pisanju istorije srpskog hokeja.

Po završetku srednje škole pozvana da igra celu sezonu 2022/2023. za Kanadski tim HTI,Toronto.

Pored toga, Milica je članica je ženske srpske hokejaške reprezentacije i učesnik u pisanju istorije prve ženske hokejaške reprezentacije u Srbiji. Prošle godine sa svojim timom osvojila je drugo mesto na svetskom prvenstvu, da bi ove godine u Izraelu osvojile prvo mesto i zlatnu medalju. Posle prve utakmice, Milica dobija nagradu za najboljeg igrača te utakmice, a na kraju celog prvenstva, pored zlatne medalje dobija nagradu za najboljeg napadača celog turnira.

Od americkog koledža Wilkes University, Pensilvanija dobija punu stipendiju za školovanje i direktno mesto u njihovom hokejaškom timu i time ispunjava svoj san da jednog dana postane NCAA igrač.

BIT srednja škola već 18 godina podržava mlade sportiste da usklade svoje treninge sa obrazovanjem i pomaže im da ostvare svoje pune potencijale, te su iz ove škole izašli mnogi uspešni sportisti.

Podsetimo se da škola ima internacionalne saradnje sa školama u Americi i Kini, što deci omogućava da steknu svetski priznate diplome i upišu prestižne univerzitete u inostranstvu.

Partnerstvo BIT srednje škole sa školom Ningbo Economic and Trade School iz Kine omogućava učenicima da posete lučki i univerzitetski grad Ningbo i tamo se stručno osposobe u oblasti ekonomije.

Po upisu u BIT školu đacima se pruža mogućnost da paralelno upišu srednju školu u Americi i da na taj način steknu i priznatu srednjoškolsku diplomu iz SAD. Reč je o dve prestižne srednje škole stare preko 200 godina.

 • Washington Academy, osnovana 1792. godine,
 • Wayland Academy, osnovana 1855. godine

Informacije o upisu

Srednja škola se može upisati bez polaganja prijemnog ispita. Ova škola teži da ima mali broj učenika po odeljenjima da bi nastavnik mogao da se posveti svakom pojedinačnom učeniku, što je osnovni razlog zašto je broj učenika ograničen.

Za upis je potrebno da dostaviti:

·        Svedočanstva o završenoj osnovnoj školi

·        Uverenje o položenom završnom ispitu

·        Izvod iz matične knjige rođenih original

·        Lekarsko uverenje

·        Kopiju lične karte jednog roditelja

·        Popunjenu prijavu za upis

Ukoliko želite da vaše dete dobije kvalitetno obrazovanje koje će mu pomoći da se razvije u uspešnu osobu, kontaktirajte školu.

BIT srednju školu do Kine i Sjedinjenih Američkih Država

Zahvaljujući internacionalnim saradnjama sa školama u Americi i Kini, BIT škola je prepoznata kao mesto gde mladi mogu da grade temelje uspešne profesionalne budućnosti. Upravo zbog toga našla se na portalu Vojvodina Info. Pročitajte više o čemu je reč.

Internacionalna partnerstva sa školama u SAD i Kini

BIT srednje škole u skladu sa svojim savremenim pristupom svojim učenicima omogućava putovanja i edukacije širom sveta. Obilasci i predavanja na stranim jezicima u školama i univezitetima u Kini i Sjedinjenim Američkim državama rezultat su ozbiljne i predane saradnje BIT srednje škole sa inostranim školama I organizacijama.

Partnerstvo BIT srednje škole sa školom Ningbo Economic and Trade School iz Kine omogućava učenicima da posete lučki i univerzitetski grad Ningbo i tamo se stručno osposobe u oblasti ekonomije.

Zahvaljujući saradnji BIT škole sa različitim organizacijama i drugim školama u zemlji i inostranstvu, deca ne samo da imaju priliku da steknu nova znanja i veštine, već i da se povežu sa svojim vršnjacima i izgrade važne kontakte još tokom srednjoškolskog perioda.

Pored toga, po upisu u našu školu đacima se pruža mogućnost da paralelno upišu srednju školu u Americi i da na taj način steknu i priznatu srednjoškolsku diplomu iz SAD. Reč je o dve prestižne srednje škole stare preko 200 godina.

 • Washington Academy, osnovana 1792. godine,
 • Wayland Academy, osnovana 1855. godine

Ova saradnja omogućuje đacima BIT-a da pristupe školskim programim ovih škola, da polažu ispite i ostvare mogućnost da pored diplome u Srbiji, dobiju i  drugu u Americi. Ovo mladima daje šansu ne samo da steknu kvalitetna znanja, već i da se kasnije upišu na najprestižnije univerzitete na svetu.

Više informacija o uslovima upisa pročitajte ovde.

Bit srednje škole Novi Sad - Upis

Povodom 15 godina postojanja BIT škole uspešni i motivisani učenici školske 2022/23. godine dobijaju mogućnost da upišu bilo koji smer Srednje poslovno menadžerske škole potpuno besplatno ili uz minimalne troškove. 

Naš program stipendiranja uspešnih i motivisanih učenika omogućava upis u prvu godinu bilo kog smera redovnog obrazovanja u BIT školi na sledeći način:

 1. Potpuno besplatna školarina za prvu godinu 
 2. 75% troškova školarine pokriva škola
 3. 50% troškova školarine pokriva škola

Prijavom na konkurs učenik dobija mogućnost da se rangira na jednu od ove tri stipendije u zavisnosti od svog prethodnog uspeha i motivacije.

Kriterijumi za upis

Svi učenici koji su ove godine završili osmi razred imaju mogućnost da se prijave za stipendiju. Pošto je nama BITno znanje učenike ćemo rangirati na osnovu nekoliko kriterijuma:

 • Uspeh u osnovnoj školi
 • Rezultati male mature
 • Motivacija 

Način prijave 

Da biste se prijavili za stipendiju potrebno je da na email info@bit.edu.rs dostavite sledeće dokumente ili da ih donesete lično u ulicu Modene 5 u Novom Sadu od 10h do 16h svaki radni dan. 

 • Izvod iz matične knjige rođenih 
 • Kopija svedočanstva o završenoj osnovnoj školi
 • Kopija svedočanstva poslednja tri razreda osnovne škole
 • uverenje o položenom završnom ispitu
 • svedočanstva poslednja tri razreda osnovne škole
 • Motivaciono pismo učenika

Rok za prijavu

Učenici se mogu prijaviti najkasnije do 25. jula 2022. godine. Lista učenika koji su dobili stipendije biće objavljena 1. avgusta 2022. 

Srećno!

Pošaljite prijavu 

internacionalna saradnja

BITno je potpisano!!!

Mi ojačavamo edukaciju na globalnom nivou i razvijamo internacionalne vizije našim učenicima i nastavnicima.


Sa ciljem osnaživanja prijateljskih razmena između škola iz Kine i Srbije, promovisanja edukacije i kulturološke razmene, tokom naše posete najvećem sajmu edukacije u Kini, sklopili smo sestrinsko partnerstvo sa Ningbo Economic & Trade School. Ovako je to izgledalo:

Rukovodioci naše škole sa direktorom Ningbo Economic & Trade School Mr. Chen Ping- om i njegovom zamenicom Mrs. Chen Ping, nakon uspešno sklopljenog ugovora o saradnji naše dve škole, razmenili su se poklona i u nastavku prijatnog druženja razmenjivali su svoja iskustva, na obostrano zadovoljstvo.Put od hiljadnu milja počinje prvim korakom
– kineska poslovica

Iz BIT srednjih škola do Kine, bez muke

Rukovodioci BIT srednjih škola, nastavnice Dragana Velček i Anita Rakita imali su priliku da posete partnersku školu Ningbo Economic and Trade School i upoznaju se sa mogućnostima koje ova liderska srednja škola pruža našim učenicima i tako postanu prve sestrinske škole Srbije i Kine. Zahvaljujući potpisanom sporazumu o saradnji na ovogodišnjem China-CEEC Education EXPO, naši učenici ce moći da tokom školovanja posete lučki i univerzitetski grad Ningbo i tamo se stručno osposobe u oblasti ekonomije i elektrotehnike.


Takođje, Ningbo University of Technology pruža šansu svim učenicima iz BIT srednje škole da nastave svoje školovanje na jednom od najistaknutijih univerziteta u Kini, ali i svetu, jer je budućim studentima omogućena nastava na engleskom i ruskom jeziku, pored nastave na kineskom jeziku.

Osim toga, imali smo prilike da obiđemo brojne kompanije kao što su Joyson, Yunsheng,CRRC i Zhejiang Zhongrui Heavy Industry Technology Co. u kineskom gradu Ningbo, koje nude mogućnost zaposlenja mladim talentovanim učenicima nakon završenog školovanja.

Za sve učenike BIT srednjih škola koji vole da putuju i upoznaju kinesku kulturu, program učeničke razmene omogućava idealnu priliku da znanje steknu u prijatnom ambijentu Ningbo Economic and Trade srednje škole, čiji su učenici uspešni osnivaci brojnih e-shop i start-up preduzeća.

Za sve dodatne informacije, kontaktirajte BIT srednje škole.

BIT srednje škole logo

Kontakt

Modene 5
21000 Novi Sad
Telefon: 065/27-000-12
Sva prava zadržana | ©2019 BIT Srednje škole
Zequester - Creative Web Design