Često postavljena pitanja

1. Gde se nalazi BIT srednja škola?

Škola se nalazi u Novom Sadu. U ulici Modene 5.

2. Koja je cena školarine i da li postoji mogućnost plaćanja na rate?

Budući da smo privatna škola, većina ljudi smatra da je školarina velika i nedostižna prosečnom stanovniku. Kod nas to nije slučaj. Mesečno izdvajanje za školarinu jednako je novcu koji roditelji u državnim školama izdvajaju za privatne časove i vannastavne aktivnosti.

Školarina kod nas iznosi 1800 eura godišnje, za redovno školovanje uz mogućnost plaćanja na rate i 200 eura za upis. Pored kvalitetne redovne nastave, u cenu ulazi i fakultativna nastava, sekcije, dopunska i dodatna nastava, izleti, škola u prirodi i sl.

3. Da li su diplome BIT srednje škole priznate?

Odgovor je DA. Svi smerovi BIT srednje škole su akreditovani od strane Ministarstva prosvete, te je diploma jednaka onoj koju deca dobijaju u državnoj školi.

Kod nas pored diploma deca dobijaju i saplament, odnosno dodatak diplomi, koji govori o pohađanju fakultativnih oblika rada i uspehu koji ste ostvarili na tim predmetima.

4. Koji fakultet deca mogu da upišu nakon BIT srednje škole?

Na kraju četvrte godine srednje škole učenici mogu izraziti želju da upišu bilo koji fakultet i škola će im u tome pomoći. Naši nastavnici pripremaju maturante za fakultet koji žele da upišu, tako da ne moraju plaćati privatne časove jer će najbolju pripremu dobiti u školi.
Kako su diplome priznate, učenici mogu nastaviti studije u Srbiji ili u inostranstvu. Naši učenici najčešće upisuju Fakultet za menadžment, zatim FTN, PMF, Pravni fakultet, Filozofski i sl.

5. Kakva je sigurnost učenika u školi?

Mi smo škola u kojoj je sigurnost učenika na prvom mestu. Od svog samog nastanka ulagali smo mnogo u sprečavanje narkomanije i nasilja, kako bi danas sa ponosom mogli da kažemo da su u ovoj školi učenici apsolutno sigurni i zaštićeni. Učenici se testiraju na narkotike nekoliko puta u toku godine, a svaki vid nasilja najstrožije se kažnjava. U školi vlada uzajamno poštovanje, tolerancija i nenasilna komunikacija, bez ugrožavanja dostojanstva bilo kog učenika.

6. Da li deca imaju obezbeđenu praksu?

U našoj školi akcenat je na usvajanju praktičnog i primenljivog znanja, te naši učenici imaju obezbeđenu praksu tokom srednje škole.

7. U čemu je razlika između BIT srednje škole i državnih srednjih škola?

BIT srednja škola primenjuje savremene obrazovne pristupe i nastava se odvija u odeljenjima sa malim brojem učenika. Ovo omogućava da se nastavnik posveti svakom pojedinačnom učeniku, te da nastavu individualizuje i prilagodi predznanjima i sposobnostima svakog deteta. Takođe, BIT škola prilagođava svoje pristupe promenama na savremenom tržištu rada, pa naši učenici stiču aktuelna znanja i veštine koje će im omogućiti rad u modernim firmama ili nastavak školovanja na prestižnim fakultetima.

Kroz kreativan i inovativan rad iz svakog učenika izvlači se najbolje i najviše što je moguće. Nakon završene stručne škole nije važno ko koliko definicija zna, već šta taj neko zna da uradi.

8. Da li postoji prijemni ispit?

Naša škola ne traži prijemni ispit jer verujemo da svako dete treba da ima šansu da ostvari svoje potencijale bez obzira na trenutne rezultate testa. Kako insistiramo na malim grupama, broj mesta u odeljenju je ograničen.

Za dodatna pitanja možete nas kontaktirati i putem kontakt forme:

  Gde se nalazimo?

  BIT srednje škole logo

  Kontakt

  Modene 5
  21000 Novi Sad
  Telefon: 065/27-000-12
  Sva prava zadržana | ©2019 BIT Srednje škole
  Zequester - Creative Web Design