Često postavljena pitanja

Često postavljana pitanja

Za više informacija, pozovite nas na broj 065/270 00 12

Budući da smo privatna škola, većina ljudi smatra da je školarina velika i nedostižna prosečnom stanovniku. Kod nas to nije slučaj. Mesečno izdvajanje za školarinu jednako je novcu koji roditelji u državnim školama izdvajaju za private časove i vannastavne aktivnosti.

Školarina kod nas iznosi 1800 eura godišnje, za redovno školovanje uz mogućnost plaćanja na rate i 200 eura za upis. Smatramo da je cena povoljna, uzevši u obzir da pored redovnih časova u cenu ulazi i fakultativna nastava, sekcije, dopunska i dodatna nastava, izleti, škola u prirodi i sl.

Odgovor je DA. Da bi neka škola mogla da radi neophodno je da dobije dozvolu za rad od Ministarstva prosvete, koje omogućava Školi da naruči svedočanstva i diplome iz Prosvetnog pregleda.

Zakonom su propisani obrasci svedočanstva i diploma, što znači da nakon završetka školovanja dobijate potpuno istu diplomu kao u državnoj školi, sa tom razlikom da kod nas pored diploma dobijate i saplament, dodatak diplomi, koji govori o pohađanju fakultativnih oblika rada i uspehu koji ste ostvarili na tim predmetima.

Možete se upisati na bilo koji državni ili privatni fakultet, osim medicine. Naši učenici najčešće upisuju Fakultet za menadžment, zatim FTN, PMF, Pravni fakultet, Filozofski i sl.

Mi smo škola u kojoj je sigurnost učenika na prvom mestu. Od svog samog nastanka ulagali smo mnogo u sprečavanje narkomanije i nasilja, kako bi danas sa ponosom mogli da kažemo da su u ovoj školi učenici apsolutno sigurni i zaštićeni. Učenici se testiraju na narkotike nekoliko puta u toku godine, a svaki vid nasilja najstrožije se kažnjava. U školi vlada uzajamno poštovanje, tolerancija i nenasilna komunikacija, bez ugrožavanja dostojanstva bilo kog učenika.

U našoj školi usvaja se više praktičnog znanja. Ne opterećujemo učenike gomilom činjenica i ne teramo ih da uče ono što će odmah da zaborave. Kroz kreativan i inovativan rad iz svakog učenika izvlači se najbolje i najviše što je moguće. Nakon završene stručne škole nije važno ko koliko definicija zna, već šta taj neko zna da uradi.

U tom smislu, naši učenici su u velikoj prednosti. Jedinica ima u toku godine ako učenik pokazuje nezainteresovanost i nerad na predmetu. Činjenica je da retko ko izgubi razred, pošto se oko svakog učenika angažujemo toliko da je praktično nemoguće da ne savlada gradivo.

Za dodatna pitanja možete nas kontaktirati i putem kontakt forme:

  Gde se nalazimo?

  BIT srednje škole logo

  Kontakt

  Modene 5
  21000 Novi Sad
  Telefon: 065/27-000-12
  Sva prava zadržana | ©2019 BIT Srednje škole
  Zequester - Creative Web Design