BIT škole

Završila dva smera BIT škole i bila državni prvak Srbije u džiu-džici: Ništa nije teško, kad postoji želja

Aleksandra Putnik je majstor realnog aikida, džiu-džice, boksa, studentkinja državnog Pravnog fakulteta u Novom Sadu i bivša učenica BIT srednje škole.

Aleksandrina ljubav prema borilačkim sportovima javila se 2013. godine njenim prvim treningom u klubu realnog aikida ,,Brešćanski“ Novi Sad. U ovom klubu došla je do plavog pojasa, ali je težila da svoje veštine unapredi i bude još bolja. 2016. godine  promenila je klub i uporedo počela da trenira i džiu džicu. U klubu realnog aikida i džiu džice ,,Novi Sad“, ostvarila je veće i ozbiljnije korake u ovim veštinama, te je stekla i zvanje majstora realnog aikida 2019. godine. Ovo joj je omogućilo da asistira u klubu i  i drži treninge mlađoj deci.  Njen trud i naporni treninzi su se isplatili 2021. godine, kada je ponela titulu državnog prvaka Srbije u džiu-džici, što je opravdala na Medjunarodnom kupu Srbije iste godine. U isto vreme počela je da trenira boks u klubu ,,PagonisPro“, čime je kako kaže ušla “u četvrtu godinu rada i truda koji ostavlja na strunjači.”

Pored svih sportskih aktivnosti u koje je bila uključena i napornih treninga, Aleksandra je završila BIT srednju školu sa dve diplome – Ekonomski tehničar i Pravni tehničar.

 “BIT srednju školu, videla sam kao pravu opciju jer mi je pružala mogućnost da završim dva smera, a istovremeno i da se posvetim sportu. Rad u manjim grupama mi je omogućio da budem efikasnija u učenju, a time i da se više posvetm sportu. Posle završene srednje škole upisala sam državni Pravni falultet u Novom Sadu, smer bezbednosti i unutrašnjih poslova. “

Nakon završene srednje škole počela je da se priprema za prijemni za Pravni fakultet. Tokom perioda pripreme za konkurs trenirala je u atletskom klubu ,,Vojvodina“ u Novom Sadu.

Ponosni smo što smo pomogli Aleksandri da ostvari svoj pun potencijal i sportski i akademski. Ona je primer da sport ne mora da ispašta zbog obrazovanja, a ni obrazovanje zbog sporta. Kako ona sama kaže “Ništa nije teško, ako imaš želju.” 

Upis u BIT školu je u toku. Više informacija o smerovima pročitajte na našem sajtu.

BIT srednje škole logo

Kontakt

Modene 5
21000 Novi Sad
Telefon: 065/27-000-12
Sva prava zadržana | ©2019 BIT Srednje škole
Zequester - Creative Web Design