Često postavljana pitanja

Kolika je cena školarine?

Budući da smo privatna škola, većina ljudi smatra da je školarina velika i nedostižna prosečnom stanovniku. U Beogradu se cene privatnih škola kreću između 4 000 i 10 0000 evra. Kod nas to nije slučaj. Mesečno izdvajanje za školarinu jednako je novcu koji roditelji u državnim školama izdvajaju za private časove i vannastavne aktivnosti.

Školarina kod nas iznosi 1200 eura godišnje, odnosno 100 eura mesečno. Smatramo da je cena povoljna, uzevši u obzir da pored redovnih časova u cenu ulazi i fakultativna nastava, sekcije, dopunska i dodatna nastava, izleti, škola u prirodi i sl.

Da li se diploma vrednije na tržištu kao i diploma iz državnih škola?

Odgovor je DA. Da bi neka škola mogla da radi neophodno je da dobije dozvolu za rad od Ministarstva prosvete, koje omogućava Školi da naruči svedočanstva i diplome iz Prosvetnog pregleda.

Zakonom su propisani obrasci svedočanstva i diploma, što znači da nakon završetka školovanja dobijate potpuno istu diplomu kao u državnoj školi, sa tom razlikom da kod nas pored diploma dobijate i saplament, dodatak diplomi, koji govori o pohađanju fakultativnih oblika rada i uspehu koji ste ostvarili na tim predmetima.

Koji fakultet mogu da upišem nakon završene škole?

Možete se upisati na bilo koji državni ili privatni fakultet, osim medicine. Naši učenici najčešće upisuju Fakultet za menadžment, zatim FTN, PMF, Pravni fakultet, Filozofski i sl.

Koliko su deca sigurna u vašoj školi?

Mi smo škola u kojoj je sigurnost učenika na prvom mestu. Od svog samog nastanka ulagali smo mnogo u sprečavanje narkomanije i nasilja, kako bi danas sa ponosom mogli da kažemo da su u ovoj školi učenici apsolutno sigurni i zaštićeni. Učenici se testiraju na narkotike nekoliko puta u toku godine, a svaki vid nasilja najstrožije se kažnjava. U školi vlada uzajamno poštovanje, tolerancija i nenasilna komunikacija, bez ugrožavanja dostojanstva bilo kog učenika.

Da li je istina da se u privatnim školama manje uči, da nema jedinica i da se ne ponavlja razred?

U našoj školi usvaja se više praktičnog znanja. Ne opterećujemo učenike gomilom činjenica i ne teramo ih da uče ono što će odmah da zaborave. Kroz kreativan i inovativan rad iz svakog učenika izvlači se najbolje i najviše što je moguće. Nakon završene stručne škole nije važno ko koliko definicija zna, već šta taj neko zna da uradi.

U tom smislu, naši učenici su u velikoj prednosti. Jedinica ima u toku godine ako učenik pokazuje nezainteresovanost i nerad na predmetu. Činjenica je da retko ko izgubi razred, pošto se oko svakog učenika angažujemo toliko da je praktično nemoguće da ne savlada gradivo.

Za dodatna pitanja možete nas kontaktirati i putem kontakt forme:

  BIT srednje škole logo

  Kontakt

  Modene 5
  21000 Novi Sad
  Telefon: 065/27-000-12
  Sva prava zadržana | ©2019 BIT Srednje škole
  Zequester - Creative Web Design